طب سنتی, ویژه

آشنایی با ۱۰ آنتی بیوتیک طبیعی

9
image_pdfimage_print

آنتی بیوتیک ها داروهایی هستند که برای درمان و جلوگیری از بیماری های عفونی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به مرگ یا جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا که بیماری هایی مانند عفونت گوش، مشکلات معده و بیماری های پوستی و … را ایجاد می کنند، شود.

انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از باکتری های مختلف و برخی از انگل ها استفاده می شود. پزشکان بسته به نوع میکروب عامل عفونت، آنتی بیوتیک خاصی را تجویز می کنند.

با این حال آنتی بیوتیک ها نمی توانند با عفونت های ناشی از ویروس ها مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، اغلب سرفه ها و گلودرد مقابله نمایند. آنها همچنین در مقابل عفونت های قارچی نیز موثر نیستند.

امروزه آنتی بیوتیک ها به یکی از پرکابردترین داروهای تجویز شده توسط پزشکان تبدیل شده است. این مسئله خطرناک است زیرا استفاده بیش از حد و یا نادرست از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به مقاومت به آنتی بیوتیک ها شود.

بعلاوه استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها می تواند باکتری مفید و دفاعی طبیعی بدن را که در روده زندگی می کنند، از بین برده و باعث ایجاد عوامل جانبی مانند اسهال، تهوع و ناراحتی خفیف معده می شود.

بقراط در سخنی جالب گفته است که “اجازه دهید که غذاهای شما داروهای شما باشند و داروهای شما غذاهای شما” این سخن در شرایطی که شما با وجود آنتی بیوتیک های طبیعی فراوان از آنتی بیوتیک های مصنوعی استفاده می کنید، بسیار درست و منطقی به نظر می رسد.

غذاهای زیادی به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کنند و در درمان بسیاری از بیماری ها موثر هستند. بر خلاف آنتی بیوتیک های مصنوعی، آنتی بیوتیک های طبیعی با عفونت های قارچی و ویروسی نیز مبارزه می کنند. بعلاوه آنتی بیوتیک های طبیعی باکتری های مفید بدن را از بین نمی برند.

این آنتی بیوتیک های طبیعی به تنهایی برای درمان عفونت های جدی و خطرناک کافی نیستند. برای عفونت های جدی مانند حصبه، سل و غیره بهتر است که این آنتی بیوتیک های طبیعی به عنوان درمان کمکی همراه با آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرند.

حتما دوره درمان تجویز شده توسط دکتر را تکمیل نمایید، در غیر این صورت عدم تکمیل دوره درمان می تواند منجر به رشد باکتری ها و حتی مقاومت آنها به داروها شود و در نتیجه بیماری جدی تر شود.

در اینجا ما ۱۰ آنتی بیوتیک طبیعی را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱٫ سیر

سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی و همچنین یک داروی ضد قارچی و ضد ویروسی می باشد. در مطالعه ای که در سال ۱۹۹۹ توسط مجله میکروب ها و عفونت ها چاپ گردید مشخص شده که آلیسین (ترکیبات سولفوری) موجود در سیر به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی عمل می نماید.

بعلاوه سیر به عنوان یک منبع سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی برای سلامت عمومی بدن مفید می باشد. همچنین سیر به کشتن انگل های روده ای نیز کمک می کند.

نحوه استفاده:

روزانه ۲ تا ۳ حبه سیر خام را با شکم خالی میل نمایید. همچنین می توانید از سیر در غذاهای تان استفاده نمایید.
همچنین استفاده از مکمل های سیر می تواند از شما در مقابل عوامل بیماری زا و بیماری های مختلف محافظت نماید. قبل از مصرف مکمل با دکترتان مشورت نمایید.

۲٫ عسل

پزشکان طب سنتی عسل را به عنوان یکی از بهترین آنتی بیوتیک های طبیعی در نظر گرفته اند. همچنین عسل دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی می باشد. بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شده مشخص شده که عسل قابلیت مبارزه با عفونت ها را در چندین سطح دارد و این کار را برای باکتری ها برای افزایش مقاومت در برابر عسل سخت می کند.

ترکیب منحصر به فرد عسل شامل هیدروژن پروکسید، اسیدیته، اثر اسمزی، غلظت بالای شکر و پلی فنل ها کمک می کند که سلول های باکتریایی را از بین ببرد.

برای استفاده از خاصیت آنتی بیوتیکی عسل همواره از عسل خام و ارگانیک استفاده نمایید. همچنین عسل مانوکا (Manuka) گزینه مناسبی می باشد و برای درمان زخم های موضعی مناسب است.

نحوه استفاده:

برای تقویت سیستم ایمنی تان مقدار مساوی عسل و دارچین را ترکیب نمایید و روزی یکبار از آن میل نمایید.
اضافه کردن عسل به چای و آبمیوه راه مناسب دیگری برای استفاده از فواید عسل می باشد.

۳٫ روغن پونه کوهی

بر اساس مطالعه دانشگاه جورج تاون در سال ۲۰۰۱ مشخص شده که روغن پونه کوهی یک روش درمانی موثر در مقابل باکتری های مقاوم به دارو می باشد. کارواکرول یکی از ترکیبات موجود در روغن پونه کوهی می باشد که بیشتر از آنتی بیوتیک های مصنوعی به کاهش عفونت کمک می کند.

همچنین روغن پونه کوهی دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد عفونی کنندگی، ضد ویروسی، ضد التهابی، ضد انگلی و ضد درد می باشد.

نحوه استفاده:

برای درمان عفونت های پا و ناخن چند قاشق چایخوری پونه کوهی را به یک تشت پر از آب گرم اضافه کنید. برای چند هفته، روزانه به مدت چند دقیقه پاهای تان را در آن قرار دهید.
برای درمان سینوس و عفونت های تنفسی فوقانی چند قطره روغن پونه کوهی را در یک قابلمه آب جوش ریخته و بخار آن را استنشاق کنید. این کار را روزی یکبار تا زمان بهبودی انجام دهید.

۴٫عصاره برگ زیتون

اثر آنتی بیوتیکی طبیعی عصاره برگ زیتون می تواند انواع مختلف عفونت های باکتریایی را درمان کند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۳ نشان می دهد که برگ زیتون دارای پتانسیل ضد میکروبی بالایی در برابر قارچ ها و باکتری ها می باشد.

همچنین عصاره برگ زیتون دارای خواص ضد التهابی می باشد. بعلاوه برگ زیتون دارای توانایی از بین بردن رادیکال های آزاد نیز می باشد.

نحوه استفاده:

شما می توانید عصاره برگ زیتون را برای مصارف خارجی، در خانه درست کنید. تعدادی برگ زیتون تازه و خرد شده را درون یک ظرف شیشه ای درب دار بریزید. مقداری الکل خوراکی بر روی برگ ها بریزید تا کامل روی برگ ها را بپوشاند. سپس درب شیشه را بسته و آن را در مکانی تاریک به مدت ۴ تا ۵ هفته نگهداری نمایید. سپس توسط تور آن را صاف نموده و عصاره صاف شده را به شیشه دیگری منتقل نمایید؛ حالا عصاره برگ زیتون دست ساز شما آماده برای استفاده می باشد.
یکی از گزینه های دیگر مصرف عصاره برگ زیتون به شکل مکمل می باشد. استفاده از کپسول های ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرمی، روزی ۲ مرتبه دوز مناسب می باشد. با این حال قبل از استفاده از مکمل با دکترتان مشورت کنید.

 

۵٫ زردچوبه

در طب سنتی چینی و هندی از خواص آنتی بیوتیکی زردچوبه برای کمک به از بین بردن باکتری های بیماری زا استفاده می شود و زردچوبه قدرت دفاعی بدن در مقابل باکتری ها را افزایش می دهد. بعلاوه زردچوبه از ایجاد عفونت های باکتریایی در محل زخم جلوگیری می کند.

بر اساس مقاله چاپ شده در مجله عوامل ضد میکروبی و شیمی درمانی، بررسی فعالیت ضد میکروبی کورکومین در مقابل هلیکوباکتر پیلوری نتایج مثبتی را در پی داشته است. کورکومین یک ماده فعال در زردچوبه می باشد.

نحوه استفاده:

۱ قاشق غذاخوری پودر زردچوبه و ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری عسل را ترکیب نمایید و آن را در یک شیشه در بسته نگه دارید. روزی دوبار نصف قاشق چایخوری این ترکیب را استفاده نمایید.
شما همچنین می توانید روزی ۲ مرتبه از مکمل های زردچوبه (۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم) استفاده نمایید. با این حال ابتدا با دکترتان مشورت نمایید.

۶٫ سرخارگل یا آکیناسه

سرخارگل

سرخارگل یک آنتی بیوتیک طبیعی می باشد که می تواند زخم ها و عفونت های باکتریایی را درمان نماید. این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و بنابراین بدن می تواند با چندین عفونت مبارزه نماید.

نحوه استفاده:

استفاده از کرم یا پماد موضعی سرخارگل (روزی چند مرتبه) می تواند برای ضدعفونی و درمان اگزما و پسوریازیس مفید واقع شود.همچنین سرخارگل می تواند زخم های باز و دیگر مشکلات پوستی مرتبط با باکتری ها را درمان نماید.
برای کمک به دفع عفونت های باکتریایی روزانه ۱ تا ۲ فنجان چای سرخارگل بنوشید.
شما همچنین می توانید روزی ۲ تا ۳ مرتبه از مکمل های ۳۰۰ میلی گرمی استفاده کنید. قبل از مصرف این مکمل ها با دکتر خود مشورت نمایید.
توجه: این گیاه را بیشتر از ۱ هفته یا ۱۰ روز مصرف نکنید مگر در مواقعی که پزشک تجویز نموده است. بعلاوه این گیاه برای افرادی که از اختلالات خود ایمنی رنج می برند مناسب نمی باشد.

۷٫ زنجبیل

خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی زنجبیل به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های باکتریایی کمک می کند. زنجبیل تازه دارای اثرات آنتی بیوتیکی در مقابل پاتوژن های مواد غذایی مثل سالمونلا می باشد. همچنین زنجبیل دارای اثرات ضدباکتریایی در مقابل عفونت های تنفسی و پریودنتال (بافت های اطراف دندان مثل لثه و استخوان ها) می باشد.

نحوه استفاده:

چای زنجبیل یک اقدام پیشگیرانه عالی در مقابل عفونت های باکتریایی می باشد. برای تهیه چای زنجبیل حدود ۵/۲ سانتی متر زنجبیل تازه را رنده کنید و درون نصف فنجان آب ریخته و حدود ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید. سپس آن را صاف نموده و مقداری عسل و آبلیمو به آن اضافه کرده و آن را بنوشید.
همچنین می توانید از زنجبیل تازه یا خشک در غذاهای خود استفاده نمایید. ضمنا می توانید با مشورت دکتر از کپسول زنجبیل استفاده کنید.

۸٫ گیاه مهر طلایی

خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی گیاه مهر طلایی به خوبی در درمان عفونت های باکتریایی داخلی و موضعی کاربرد دارد. مهر طلایی دارای ترکیبی به نام بربرین می باشد که به کشتن بسیاری از انواع باکتری های بیماری زا کمک می کند.

بربرین همچنین گلبول های سفید خون را فعال ساخته و آنها را در مقابل عفونت تقویت کرده و در نهایت به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

نحوه استفاده:

برای مصرف داخلی، یک قاشق چایخوری پودر ریشه مهر طلایی را در یک فنجان آب داغ ریخته و اجازه دهید دم بکشد سپس آن را صاف کرده و بنوشید. روزی یکبار از این چای بنوشید.
برای مصرف خارجی، ۱ قاشق چایخوری پودر ریشه مهر طلایی را با روغن چند کپسول ویتامین E مخلوط نموده و روزی ۳ بار آن را بر روی منطقه آسیب دیده بمالید.
توجه: در یک برهه زمانی بیشتر از چند هفته از این گیاه به منظور مصرف داخلی استفاده ننمایید.

۹٫ عصاره بذر گریپ فروت

عصاره بذر گریپ فروت (GSE) یک ضدعفونی کننده، ضد قارچ و ضدویروس طبیعی می باشد. در واقع آن در مقابل بیش از ۸۰۰ نوع ویروس و باکتری، بیش از ۱۰۰ گونه قارچ و انگل و بسیاری از پارازیت ها (انگل ها) موثر می باشد.

بعلاوه GSE دارای میزان آنتی اکسیدان بالایی بوده و سیستم ایمنی طبیعی بدن را تقویت می کند.

با توجه به مطالعه ای که در سال ۲۰۰۲ انجام شده و در مجله طب مکمل و جایگزین چاپ شده است مشخص گردیده که عصاره بذر گریپ فروت در غلظت مشخصی خاصیت ضد میکروبی در مقابل طیف وسیعی از ارگانیسم های گرم مثبت و گرم منفی داشته است.

نحوه استفاده:

برای عفونت های پوستی، چند قطره GSE را به یک قاشق غذاخوری آب اضافه کرده و سپس بر روی ناحیه آسیب دیده بمالید. نیازی به شستن آن وجود ندارد.
از این ترکیب به عنوان پاک کننده پوست، درمان کننده آکنه و مرطوب کننده دست و صورت استفاده نمایید. ۲ تا ۳ قطره GSE را روی دست تان ریخته و صورت تان را با آن ماساژ دهید و سپس آن را بشویید.
برای درمان خارجی، ۱۰ تا ۱۵ قطره GSE را در نصف لیوان آب ریخته و روزی ۲ تا ۳ مرتبه از آن بنوشید.

۱۰٫ چریش (یاس هندی)

چریش نیز یک آنتی بیوتیک طبیعی می باشد. چریش به مبارزه با باکتری های عامل آکنه و جوش کمک می کند. برخلاف داروهای آنتی بیوتیک چریش بدون ایجاد مقاوت باکتریایی در طولانی مدت با باکتری ها مقابله می کند.

به علاوه، چریش به علت ماهیت ضدباکتریایی از انواع مختلف مشکلات دهان مانند حفره، پلاک، التهاب و دیگر بیماری های لثه جلوگیری می نماید.

از چریش به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی محصولات آرایشی و محصولات مراقبت از پوست برای جلوگیری از عفونت های پوستی استفاده می شود.

نحوه استفاده:

قرص چریش به دفع سموم بدن و از بین بردن انگل ها کمک می کند. برای استفاده از دوز مناسب با دکتر خود مشورت نمایید.

در باره نویسنده / 

مدیروبسایت

مطالب مرتبط

تازه ترین مطالب

  • خونریزی شدید دوران قاعدگی یا منوراژی؛ علائم، علل ایجاد و درمان

    میزان طبیعی از دست دادن خون در یک قاعدگی طبیعی ۶۰ میلی لیتر می باشد از دست دادن خون بیش از  ۸۰ میلی لیتر در یک قاعدگی با طول مدت طبیعی و یا قاعدگی طولانی مدت(بیش از۷روز)به عنوان خونریزی بیش از حد و یا منوراژی شمرده می شود.

  • روشهای سالم افزایش وزن

    اکثر افراد به اشخاصی که می خواهند وزن اضافه کنند، غبطه می خورند چون تعداد افرادی که  دچار اضافه وزن هستند بیشتر بوده و برای این افراد پرهیزات غذایی بسیار دشوار می باشد.

  • تهوع و استفراغ بارداری و راههای درمان آن

    بروز تهوع خفیف تا شدید که گاهی با استفراغ همراه است،در سه ماهه اول بارداری غیرطبیعی نیست.تقریبا ۵۰%زنان در طی دوران بارداری این علائم را تجربه می کنند. تهوع ممکن است در هر زمانی از روز اتفاق بیفتد اما صبح ها شایع تر بوده و به همین علت عارضه صبح گاهی نامیده می شود